AUGUSTUS 02, 2020 2 MIN.
ELINE


In de vorige blogs kon je reeds meer lezen over ons, over hoe ik begon met paardrijden en wie mij reeds inspireerde. Maar er zijn natuurlijk meerdere mensen die mij kansen gegeven hebben en ondersteund hebben in mijn groeitraject. Ik wil hen allen bedanken! Zonder hun input en steun zou ik niet zijn wie ik nu ben en zou imala niet zijn wat het nu is!

Maar hoe werd imala geboren en hoe kwam ik bij de naam?

Wel … IMALA was er al nog voor onze kindjes er waren… Er was het idee, de droom,…En op een dag stond ik in de boekhandel. Ik bladerde door een ‘namen’- boekje, mijn oog viel op de naam IMALA. “Als ik ooit een kindje krijg, dan noem ik het imala” , dacht ik toen. Het klinkt goed en heeft een zinvolle betekenis… IMALA betekent zoveel als: met een sterke geest en ontdekker…

En aangezien een eigen project vormgeven toch een beetje als een kindje is dat geboren wordt, was de naam voor de hand liggend. Want bij IMALA willen we mens en paard begeleiden, ze op weg helpen om hun talenten en mogelijkheden te ont-dekken en ze ( zowel fysiek, mentaal, emotioneel als energetisch) te ondersteunen, zodat ze met een sterke geest verder op pad gaan.

IMALA werd opgericht in 2009. Eerst werd er les gegeven op locatie, daarna kwamen onze eigen paarden erbij en huurden we een locatie in Geluwe. Vervolgens werd STAL IMALA in 2013 uit de grond gestampt te Beselare. Voor de begeleiding van het bouwproject deden we beroep op DLV, wat we iedereen kunnen aanraden.

De stallen, verzorging, lessen , begeleiding en behandelingen worden zowel door Bram als mezelf verzorgd. Ook onze 2 fantastische kinderen, Hannes en Axelle , zetten reeds hun beste beentje voor. Beiden zetten ze hun eerste stapjes in de paardensport.

Imala is er gekomen vanuit een passie voor mens en paard. De voorbije jaren organiseerden we reeds verschillende activiteiten: kampen , lessen met externe lesgevers, workshop zentangle,…

Momenteel ligt bij imala de focus op stalling met optimale zorg, lessen( grondwerk en rijden ) voor ruiters met eigen paard en lessen grondwerk voor kinderen en volwassenen zonder eigen paard. Tevens behoort equine bodywork en advies tot ons aanbod.

Heb je interesse in één van onze activiteiten, dan horen we dat graag! Klik hier om ons te contacteren.

Denk je dat deze tekst voor anderen zinvol kan zijn, voel je vrij om hem te delen!

Van harte ,
Eline Laperre

Mis ons laatste nieuws niet!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.